Simulare Evaluarea Națională: peste 200 de elevi de clasa a VIII-a din Timiș au absentat de la proba de Limba Română

300

Elevii de clasa a VIII-a care învață în școlile din județul Timiș află, în aceste zile, cât de pregătiți sunt pentru cel mai important examen din viața lor – Evaluarea Națională. Asta pentru că a început simularea examenelor naționale.

Aproximativ 5.200 de elevi din județul Timiș sunt înscriși în clasa a VIII-a, însă nu toți s-au prezentat la simularea probei scrise la Limba și Literatura Română, susținută astăzi. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, au fost înregistrate 217 absențe. Prima probă a decurs fără a fi semnalat niciun fel de incident în județul nostru.

Mâine, 23 februarie, are loc proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 24 februarie, elevii minorităților naționale susțin proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate în data de 4 martie.

Rezultatele obținute de elevi la simulări vor fi analizate la nivel fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la clasă și ședințe cu părinții. Totul cu scopul îmbunătățirii performanțelor școlare. Notele nu se trec în catalog.

Anul trecut, 45,95% din elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș care s-au prezentat la simularea Evaluării Naționale au obținut note peste 5.

 

LĂSAȚI UN MESAJ