Simfonia lalelelor la Timişoara. Foto

172

Dacă în urmă cu doar câteva săptămâni, unele dintre parcurile Timişoarei erau necurăţate şi pline de buruieni care înăbuşeau florile, astăzi putem admira gingăşia lalelelor multicolore şi, pe bună dreptate, putem numi Timişoara – Oraşul Florilor.

Tot centrul, de la Catedrala Mitropolitană şi până la Opera Națională, este încărcat de flori multicolore, așa că orice timișorean se poate bucura de o adevărată „Simfonie a lalelelor”, dacă iese la o plimbare prin zona zero a orașului. Și Parcul Justiției a fost, din nou, readus la viață, cu ajutorul lalelelor devenite deja celebre în selfie-urile timișorenilor.

Cucerit cu totul de imaginea superbă a florilor din centrul Timișoarei, uiţi destul de uşor de faptul că majoritatea clădirilor din zonă arată ca după război, şi că, uneori, te poţi trezi cu o ţiglă sau o cărămidă în cap, având în vedere degradarea masivă a unor monumente de patrimoniu.

Liniştea serii încărcată de multitudinea de culori îţi dă dreptul să visezi la un oraş al florilor, al lalelelor şi trandafirilor, cum, pe bună dreptate, este numită capitala Banatului.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ