Și șomerii din Banat pot obține prima de 12.500 lei. Iată în ce condiții

1059

Măsurile anunțate pentru încurajarea şomerilor să se mute în altă localitate în cautarea unui loc de muncă vor intra în vigoare de săptămâna viitoare.

Banii vor fi daţi şomerilor şi absolvenţilor aflaţi în evidenţele agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă.

Concret, şomerii care decid să se angajeze şi totodată să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. Persoanele care se vor muta împreună cu familia vor primi 15.500 de lei.

Prima de instalare se acordă în două tranşe: jumătate la dată instalării şi cealaltă jumătate după 12 luni de la angajare.

Bani vor primi şi şomerii care nu mai beneficiază de indemnizaţie de şomaj: condiţia este că ei să se angajeze cu normă întreagă, caz în care vor primi timp de 3 luni o primă de activare în valoare de 500 lei neimpozabilă.

Guvernul a introdus şi o subvenţie a navetei şomerilor care se angajează, dar nu mai mult de 55 lei pe zi, dacă sunt la o distanţă mai mare de 15 kilometri de localitatea unde au domiciliul.

În acest moment sunt aproximativ 50.000 de locuri de muncă vacanţe, de 10 ori mai puţine decât numărul şomerilor din ţară. Şomajul cel mai ridicat este în rândul tinerilor sub 24 de ani: 19,4%, în timp ce în toată ţară şomajul este de 5,8%, potrivit www.DIGI24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ