Și România are bijuterii care merită ajutorul! Clădirea Băilor Imperiale Neptun are nevoie de 100.000 de euro

82

Voluntarii de al Herculane Project au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru punerea în siguranţă a clădirii ce adăpostea, cândva, Băile Imperiale Neptun din stațiunea Băile Herculane.

O parte din acoperişul acestei clădiri s-a prăbuşit la începutul anului, din cauza degradării. Voluntarii Herculane Project speră să adune 100 de mii de euro, banii necesari pentru repararea acoperişului, dar şi pentru lucrările necesare la structura de rezistenţă a clădirii.

“Am cercetat toate cele 62 de încăperi singulare pe trei straturi, am scanat faţada principală şi accesul principal cu ajutorul a două firme, am mapat degradări, având un cumul de 265 de planşe de degradări, am făcut releveele exacte ale casei, şi am documentat detaliile şi ornamentele.  Şi totuşi… o parte din casă s-a prăbuşit în februarie. Acum, acel sector al casei este atât de degradat încât numărăm zilele până la prăbuşirea totală a acestuia. Singurul obstacol pe care îl avem sunt lipsa fondurilor. Banii de la Primărie sunt insuficienţi, iar acolo unde există promisiuni din partea unor instituţii ale Statului… nu avem certitudinea că ele vor fi onorate”, a povestit Oana Chirilă, reprezentanta Herculane Project, în apelul pentru strângerea de fonduri, lansat pe Facebook.

În prima săptămână de campanie s-au strâns deja 5.000 de euro.

Donaţiile se pot face în contul Asociatia LOCUS: RO17BTRLRONCRT0421032701,CUI 38615380 sau https://www.paypal.me/asociatialocus

S-a prăbușit acoperișul clădirii Băilor Imperiale Neptun, cea mai valoroasă construcție de la Băile Herculane. VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ