Și Robu demisionează: a pune totul în cârca Alinei Gorghiu este profund incorect

3536

Primarul Timișoarei, liderul liberal Nicolae Robu, este de părere că rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase.

Explicațiile pentru ele sunt multiple și complexe și se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaște cu precizie, este de părere Robu.

Dar, până atunci, se impune și asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în cârca președintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect.

Eu propun următoarele:

  1. Organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, de jos în sus, până la finele lunii februarie
  2. Dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele partidului
  3. Demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30% (deci: inclusiv a subsemnatului)
  4. Constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, plus actualul președinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne
  5. Numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui Președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne
  6. Numirea de către BPJ-uri a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri; în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data de 11.12.2016, a transmis, luni, Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ