Sheeba, minunea care a venit pe lume la ZOO Reșița. Sunt doar 14 exemplare în Europa

716

La Grădina Zoologică din Reșița a venit pe lume un pui de măgăruș alb cu ochi albaștri, exemplar extrem de rar la nivelul întregii lumi și declarată specie pe cale de dispariție, scrie Agerpres.

Sheeba, cum a fost numit puiul, este o femelă de măgăruș alb, cu ochi albaștri, și a devenit al 15-lea exemplar de acest fel din Europa. „Spre bucuria noastră, în grădina zoologică s-a născut un măgăruş alb, o femelă, perfect sănătoasă. Speram că gestaţia animalului să vină un pic mai târziu, dar iată că ne-a făcut o bucurie şi a venit înainte de sărbători. Iduş şi cu Amadeus au un pui de acum”, a declarat Gabriel Stănucă, directorul Zoo Reșița.

Grădina Zoologică din Reşiţa este singura din ţară care are o asemenea specie, de măgar alb de Barock, cu ochi albaştri. În întreaga Europă, mai sunt doar 14 exemplare, iar în lume, 288. Pe lângă venirea pe lume a Sheebei, zoo din Reşiţa a primit în această lună, ca donaţie, din partea Circului Las Vegas Vargas, doi pui de leu, două femele, una de trei luni, iar alta de şapte luni. Unul dintre aceștia va fi donat municipiului Craiova, unde există un mascul de aceeaşi vârstă. Numărul total de specii din Grădina Zoologică „Prof. Ioan Crişan” din Reşiţa se ridică la 48, iar cel al exemplarelor, la 370.

sursa – libertatea.ro
foto: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ