„Share Love” – arta stradală pro-refugiați! Timișorenii au răspuns pozitiv la poveștile migranților foto – video

254

O Regină, refugiată din Rusia, care şi-a făcut studiile în Timişoara, Regina Damian, s-a îndrăgostit atât de tare de oraşul de pe Bega încât a refuzat să mai plece.

A făcut de toate, lucrând chiar şi chelnăriţă într-un restaurant din oraş, acum ocupându-se de refugiaţi din diferite ţări, toţi tineri care îşi doresc cu totul altceva – vor libertatea de sine chiar dacă sunt din Turcia, Siria, Congo, Spania sau Italia.

Aşa că, astăzi, s-a gândit să organizeze ceva mult mai original, adunând câţiva tineri, refugiaţi, migranţi şi voluntari şi pe faleza din spatele Catedralei Mitropolitane a organizat un performance de artă stradală sub numele de „Share Love”.

Cei care s-au oferit voluntari au devenit pentru câteva minute statui fără vedere şi pe tricouri sau pe brațele acestora, trecătorii erau invitați să deseneze un semn de suport și solidaritate sau să scrie ceva.

De asemenea, mâine va avea loc la Basca, pictarea unei pânze din piele de animal de 5 m lungime şi 2 m înălțime, pictată de către tinerii refugiaţi cu corpul lor.

Se arată legătura dintre oameni şi animale şi se trage un semnal de alarmă, prin faptul că la graniţă, ca și om ai nevoie de paşaport,  iar ca şi animal, nu. Deci, animalul are mai multă libertate.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ