Sfat de la ministrul Muncii pentru cei ce caută centre pentru bătrâni, după cazul de la Liebling

69

Aflat la Timișoara, ministrul Muncii Marius Budăi a fost întrebat de jurnaliști și despre cazul azilului ilegal din Liebling. Oficialul cunoștea situația, dar nu consideră că legislația ar trebui îmbunătățită pentru a nu mai apărea astfel de cazuri.

De asemenea, ministrul a subliniat faptul că acel centru nu era acreditat de instituția pe care el o conduce și le dă un sfat familiilor care caută un azil pentru bătrâni:

„Acele persoane au și aparținători. Eu cred că atunci când îți duci o persoană din familia ta într-un numit loc și îl lași acolo, îl cazezi acolo, trebuie să te informezi foarte bine unde îl lași. Tot ce înseamnă instituție de acest gen în România este o listă clară, transparentă pe site-ul Ministerului Muncii și o putem consulta să vedem dacă ne ducem un bunic, un părinte, un frate cu dizablități într-un asemenea loc”, a spus Marius Budăi la Timișoara.

Vă reamintim ca inspectorii de la Protecția Sociala, ITM și OPC au descins în luna februarie la azilul din Liebling, unde au descoperit condițiile mizere în care erau îngrijiți bătrânii. Autoritățile au închis azilul, iar pe vârstnicii de acolo i-au transferat la Spitalul din Deta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.