Sfârșit teribil pentru un tânăr de 17 ani, pe un aerodrom din vestul țării!

673

Accident mortal, astăzi, pe Aerodromul de la Săulești. Un tânăr de 17 ani a murit pe loc, după ce, în urma unor manevre, tractorul în care se afla, s-a răsturnat. Din datele furnizate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, se pare că tractorul a fost răsturnat de cablul unui planor. Adolescentul nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire.

„Un tânăr de 17 ani era pe un tractor. Când s-a ridicat planorul, care este tras de un motor, tânărul cu tractorul trebuia să tragă cablul înapoi. Când s-a desprins de pe aeroplan, de pe planor, a căzut cablul, s-a înfășurat în jurul roții tractorului, l-a răsucit și l-a prins între tractor și pământ. El era la marginea pistei. Rămâne să stabilim ce proceduri s-au încălcat, de ce era acolo, de ce era pe tractor, cine i-a dat ordin, dacă era într-o zonă periculoasă sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

Tânarul era instructor autorizat și doar în urmă cu o lună împlinise 17 ani.

„Era instructor autorizat. Nu necesita neapărat carnet de conducere, pentru că nu este drum public. Trebuie să vedem ce proceduri au, dacă procedurile respective s-au respectat. E un caz foarte dificil. Între tânăr și cei de la Aerodrom nu există niciun raport de muncă, niciun contract de muncă, ci doar fișa aceea de înscriere. Urmează să vedem ce și cum, pentru că nu erau nici comandanții de la aerodrom acolo”, mai spune Sorin Istrate.

În acest caz, atât ITM Hunedoara a deschis o anchetă, cât și polițiștii, care au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea a măsurilor legale de securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

sursă: glasul-hd.ro

 

1 COMENTARIU

  1. Și pe Cioca din Timișoara sunt iminente accidente aviatice la cum zboară aia printre casele oamenilor ce înconjoară terenul viran de zbor.

LĂSAȚI UN MESAJ