Sezon reușit sub fileu: două calificări în cupele europene

90

Voleiul timișean a intrat oficial în vacanță la capătul unui sezon încărcat. Meciul fetelor de la UVT Agroland de luni seara a încheiat stagiunea 2017-2018 pentru reprezentantele Timișului.

Primul eșalon al voleiului se încheie astăzi cu meciurile ultimei etape din play-off-ul masculin, însă echipele din Timiș se pot considera deja în vacanță. Întrecerea feminină și-a consumat luni ultimul meci oficial, în timp ce play-outul  băieților s-a terminat în week-end; cele trei formații ale județului au scăpat de grijile competițiilor oficiale până în toamnă.

UVT Agroland Timișoara a tras cortina peste evoluțiile vesticelor, luni seara, cu un în compania proaspetei campioane a României – CSM București. A fost 0-3 (9-25, 24-26, 16-25) în capitală, rezultat ce nu a schimbat deloc ierarhia finală din grupa 1-6.  Agroland încheie primul sezon în elită pe poziția a cincea și reușește o performață istorică pentru voleiul din Timișoara: calificarea într-o cupă europeană. Fetele lui Bogdan Paul vor reprezenta România din toamnă în Cupa Challenge.

CSM Lugoj s-a clasat ultima în play-off, dar locul șase îi aduce de asemenea o prezență în cupele europene. Lugojencele vor lua startul în Cupa Balcanică, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu câțiva ani; având șansa de a ajunge în Cupa Challenge dacă va termina învingătoare în întrecerea balcanică.

CSU Vest Timișoara a încheiat penultima în Divizia A1 la primul sezon petrecut în elită după o pauză de șase ani. Ultima parte a campionatului a salvat aparențele pentru studenți, care au obținut în această perioadă singurele 4 victorii stagionale.

„O experiență din care avem multe de învățat. Au fost minusuri, dar și destul de multe plusuri. Prin prisma rezultatelor, a fost un sezon mai reușit decât acum șase ani. Comparațiile nu sunt însă foarte relevante, pentru că, între timp, campionatul a devenit foarte puternic și se putea întâmpla chiar orice. Noi am început să jucăm mai bine abia spre final, însă fiind o echipă aproape nouă, pe undeva era și de așteptat”, a subliniat antrenorul-jucător Sorin Schiesz.

LĂSAȚI UN MESAJ