Serviciul de Ambulanță din Timișoara a primit spațiu pentru deschiderea unui nou punct de Urgențe

278

Serviciul de Ambulanță din Timișoara se extinde. După mai bine de doi ani de când medicii au solicitat deschiderea unui nou punct de urgență în nordul orașului pentru a se ajunge ușor la intervenții, vestea bună vine de abia acum.

Ambulanțierii au cerut ca un spațiu al fostului Liceu Agricol de pe Calea Aradului să le fie pus la dispoziție de Primăria Timișoara pentru a acoperi mai ușor această parte a orașului. Însă, acolo figurând școala, ultimul cuvânt l-a avut Ministerul Educației.

Inițial, instituția centrală nu a fost de acord cu schimbarea destinației clădirii. Acum, însă, a venit și vestea bună și avizul necesar. Urmează ca spațiile să fie predate Serviciului de Ambulanță Timiș printr-un contract de comodat. Apoi încăperile respective trebuie să fie amenajate și echipate ca în final ambulanțele care vor staționa aici să ajungă rapid în zona de nord a Timișoarei.

Medicii de pe ambulanță se plângeau că pierd minute bune în trafic până ajung la intervenții în nordul urbei. Asta în condițiile în care, pentru a salva viața cuiva care a suferit un infarct, intervenția trebuie făcută în maximum 4 – 5 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ