Serbia se închide pentru călătorii români

479

Deja întregul continent european este influențat de răspândirea virusului gripal. Foarte puține țări nu au încă aceasă problemă. Statele vecine își închid rând pe rând trecerile de frontieră în speranța limitării extinderii zonelor infectate.

Una din țările unde călătorii români făceau până mai ieri dese vizite de lucru, afaceri sau turism este vecina de la sud-vest Serbia. Dar și aici, de ieri, va fi mai greu de ajuns.

Guvernul Republicii Serbia, în sedința de vineri, a hotărât inchiderea temporară a intrării în țara lor a călătorilr care vin din România, potrivit unui comunicat oficial citat de televiziunea de stat de la Belgrad.

„Pentru a ne proteja împotriva introducerii bolilor infecțioase pe teritoriul Republicii Serbia, accesul călătorilor străini care provin din România va fi interzis sau restricționat temporar de către autoritățile competente”, se explică situația.

De la măsură fac excepție mijloacele de transport rutier ce transportă mărfuri ce trebuie să se încadreze într-un maximum de 12 ore pentru a părăsi țara.

Interzicerea temporară de intrare în Serbia este valabilă pentru cetățenii străini care au locuit în țări ca: Republica Populară Chineză, Republica Coreea și Cantonul Ticino din Elveția. La acestew țări se mai adaugă și cei ce sunt rezidenți ai Italiei ori a Iranului.

LĂSAȚI UN MESAJ