Șerban Nicolae, i-a reproșat procurorului general al României, Augustin Lazăr, că ar fi cerut monitorizarea politicienilor prin MCV. VIDEO

151

Șerban Nicolae a făcut câteva observații cu privire la o eventuală reorganizare a unor unități de parchet.

El a precizat că există unele propuneri ca structurile teritoriale ale DIICOT și DNA să fie arondate parchetelor de pe lângă curțile de apel sau de pe lângă tribunale și l-a rugat pe Augustin Lazăr să spună câți procurori sunt detașați din Ministerul Public.

„Mi-a plăcut inițiativa procurorului general de a retrage delegările pentru doi procurori aflați în posturile de secretari de stat și vreau să vă încurajez să întoarcem toți procurorii în organele de anchetă la dispoziția Ministerului Public și să limităm detașările la CSM și INM. Bănuiesc că, în asemenea condiții, preocuparea pentru modificări legislative, inexistente între atribuțiile Ministerului Public, să scadă, și preocuparea pentru aplicarea legilor, așa cum le dă Parlamentul, să crească. Domnule procuror general, am fost foarte deranjat de faptul că dumneavoastră ați făcut o declarație că MCV ar trebuie să monitorizeze politicienii. Vreau să vă spun că sunteți în post prin voința a două persoane: ministrul Justiției, Raluca Prună, și președintele Iohannis. Toți cei pe care îi vedeți aici au ajuns în aceste funcții ca urmare a votului a zeci de mii de cetățeni și mi se pare nefiresc să faceți asemenea aprecieri. (…) Nu sunt impresionat că a apărut pe surse știrea că urmează să am dosar la DNA cu o eventuală favorizare a făptuitorului. (…) Poate persoana mea vă este profund antipatică, poate aveți o părere foarte proastă despre mine, poate mă disprețuiți. Dar în spatele meu, ca și în spatele colegilor mei, se află zeci de mii de cetățeni”, a declarat Șerban Nicolae.

În replică, deputatul liberal Cătălin Predoiu i-a reproșat lui Șerban Nicolae că face un adevărat ‘rechizitoriu’ la adresa procurorului general.

„Nu m-am simțit deloc timorat, mă simt foarte onorat să fiu în fața dumneavoastră pentru a susține bugetul Ministerului Public. M-am simțit chiar măgulit de atâta atenție care mi s-a acordat și este totul în regulă. Ministerul Public poate funcționa în condiții bune și foarte bune cu resursele bugetare pe care le are. Bugetul acestui an este ceva mai mare decât anul trecut, pentru că avem resurse în vederea cumpărării unui sediu nou pentru DIICOT. Nu avem nevoie de niciun fel de resurse suplimentare. Ministerul Public este o instituție a statului de drept care funcționează fără influență și orice insinuări s-ar da în spațiul public, eu pot să înțeleg dezbaterea publică existentă, doresc să vă asigur că noi ne facem datoria așa cum trebuie”, a precizat Augustin Lazăr.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ