Sentință în dosarul Poli. Fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, achitat. Cine a fost condamnat

337

Magistrații Tribunalului Timiș au dat verdictul în dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica Timișoara în perioada 2088 – 2011. Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost achitat, dar fostul secretar al primăriei va avea de plătit prejudicii enorme.

Ioan Cojocari, care a fost secretarul Primăriei Timișoara foarte mulți ani, ar trebui să plătească 27 de milioane de lei, prejudiciul creat bugetului local prin finanțarea echipei lui Marian Iancu. A primit trei ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Magistrații l-au ”angajat” pentru 2 luni la Horticultura. Cojocari spune că va face apel.

Ceilalți inculpați din dosar, printre care Adrian Orza, fost viceprimar, sau Smaranda Haracicu, directorul econmic, au scăpat de acuzații.

Dosarul a fost deschis de DNA în urmă cu 2 ani, pentru abuz în serviciu. Anchetatorii susțin că inculpații au finanațat echipa „în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (…) nu a servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese, organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală”.

Finanțarea totală de care a beneficiat echipa și care apare în dosar este de 30 de milioane de lei. 2,9 milioane de lei au provenit din bugetul Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ