Senatul a adoptat Legea prin care uniforma devine obligatorie în scoli din Septembrie.

5494

O propunere legislativă care prevede că uniforma să fie obligatorie în scoli a fost adoptată în Senat cu 84 de voturi pentru și 41 împotrivă.

Elevii din învățământul general obligatoriu ar urma să primească bani pentru achiziționarea uniformelor necesare în funcție de scoală de la care provin. Dacă vă trece de Camera Deputaților și președintele Iohannis va fi de acord, legea va intra în vigoare începând cu anul scolar 2021-2022.

Proiectul a fost inițiat de senatorul PMP Cătălin Lucian Iliescu. Acest proiect vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ din Romania.

„Azi, în plenul Senatului a trecut initiațiva mea, modificarea art 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor școlare precum și plata către fiecare elev din bugetul Ministerului Educației a sumei de 350 lei/an pentru achiziția de uniforme. Aceasta sumă reprezintă 1.9 % din bugetul ministerului. Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din invățământului obligatoriu.”, a scris senatorul PMP pe o rețea de socializare.

Când va fi votată legea privind uniformele Propunerea legislativă urmează să fie votată și în Camera Deputaților și daca vă fi adoptata, fiecare elev va primi o anumită suma de bani pentru achiziționarea uniformelor. Doar elevii din învățământul general obligatoriu vor beneficia de banii de la Guvern. Desi părinții sunt încântați de idee, copiii nu sunt atât de entuziasmați de faptul că toți vor fi îmbrăcați la fel, mai ales elevii de gimnaziu și de liceu.

În legea 35/2007 se prevede faptul că fiecare unitate de învățământ poate stabili pentru elevii lor semne distinctive, poate fi vorba fie de un simplu ecuson sau de o eșarfă. Încă nu se știe suma alocată pentru fiecare elev pentru achiziția hainelor și rămâne de văzut dacă proiectul va trece de Camera Deputaților și de președintele României în aceasta formă sau daca va mai suferi modificări.

Orice modificare a proiectului poate atrage după sine întârzierea aplicării punerii în vigoare a obligativității uniformelor în școli.

Sursa: www.kanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ