Senatorul de Timiş Matei Suciu pleacă din Parlament după ce pierde procesul cu ANI. Cine îi va lua locul?

499

Senatorul de Timiş Matei Suciu trebuie să părăsească Parlamentul. Acesta fusese declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în urmă cu aproape 3 ani. Senatorul a contestat decizia inspectorilor ANI, dar a pierdut definitiv în instanţă. Acum trebuie să îşi depună mandatul.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L. Agenția a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarația de interese, depusă în calitatea de senator, funcția de administrator al S.C. SUMNICOM S.R.L. și al S.C. FERMA VEGETAL S.R.L., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, transmitea ANI în 2014.

După un proces care a durat aproape 3 ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat dreptate ANI.

„Respinge recursul declarat de Suciu Matei împotriva Sentinţei nr.267 din 15 octombrie 2014 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în sentinţa magistraţilor.

Surse din PSD spun că locul acestuia în Parlament va fi luat de Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ