Semnalizare suplimentară pe urcările pe A1, pentru a preveni eventuale accidente provocate de șoferi care intră pe contrasens

78

Drumarii au început montarea de indicatoare rutiere suplimetare la urcările pe autostrada A1. Astfel, șoferii sunt informați clar că se află pe sens interzis. Decizia vine după ce au avut loc mai multe accidente provocate de conducători auto care au urcat pe șoseaua rapidă pe banda destinată coborârii.

În 2019, pe autostra A1 din județul Hunedoara a fost filmat un șofer care merge ape contrasens, după ce urcase pe șoseaua rapidă pe breteaua de coborâre. ”Pe bretelele de acces pe autostrada A1 de pe raza de activitate a DRDP Timișoara, se montează, în premieră, indicatoare rutiere pentru a avertiza asupra accesului interzis. Aceste indicatoare de informare se montează suplimentar față de semnalizarea rutieră curentă, pentru a atrage atenția că se intră pe un sector cu acces interzis”, a transmis DRDP Timișoara.

Primul indicator a fost montat, marți, în nodul rutier Giarmata. Următoarele indicatoare se vor amplasa la km 353+600 (nod rutier Simeria), km 536+200 (nod Arad Sud) și km 584+000 (nod rutier Nădlac – DN 7). Pe cele 4 bretele unde se montează indicatoarele s-au înregistrat cel mai des pătrunderi pe acces interzis, producând accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ