Semafoarele trebuie suspendate până dau dovadă cât sunt de inteligente

262

Sistemul de semaforizare ce promite o descongestionare a traficului auto urban a stârnit multe controverse atât între șoferi cât și în rândul altor participanți la trafic.

Potrivit liderului ALDE Timiș, Marian Cucșa, acest sistem este total contraproductiv unei reale fluidități a mijloacelor de transport. Nu aduce deloc mult lăudatele avantaje ce ar decurge din folosirea acestor lămpi inteligente. Se apropie cu repeziciune data fatidică de întâi noiembrie 2016, ce ar trebui să fie limita acceptabilă dar și promisă de integrare a sistemului în uzul cotidian. Dacă după acestă limită de timp nu se vor observa înbunătățiri în circulație, Cucsa promite măsuri. Se vor aduna forțele partidului și vor trece la adunarea de semnături de la cetățeni pentru suspendarea semafoarelor până la verificare corectă fără partizanate a întregului lanț de semne, lămpi, calculatoare și retele. Petiția va fi atât on-line cât și cu semnături adunate în oraș de la public la punctele special amenajate. De asemenea se vrea o clarificare a condițiilor în care s-a semnat contractul de realizarea a acestui sistem. Vine iarna ce se anunță deloc ușoară. La eventuale zăpezi și ghețușuri doar semafoarele ce încurcă treaba mai lipsesc.

„Traficul este o chestiune ce ține de noi, de timișoreni. Dacă de la întâi noiembrie semafoarele nu vor funcționa în avantajul participanților la trafic, voi începe demersurile și voi aduna semnături pentru suspendarea semafoarelor. Iar cei ce au semnat proiectul „Semaforișoara” să plătescă . Pe lângă faptul că petrecem foarte multe ore în trafic la semafoare, consumul de conbustibil a crescut semnificativ. Sunt costuri pe care fiecare trebuie să le suportam din buzunarul propriu . Asemenea experimente nu sunt normale și nu se fac pe buzunarul și spatele nostru de timișoreni. Dacă și în perioada concediilor, în august, s-a stat la cozi, nu e normal. Vă dați seama ce e acum. Nu știu cum vor funcționa aceste semafoare în sensurile giratorii? Sunt șapte într-un giratoriu, cât ar fi de inteligente, sunt cam multe”, declară liderul ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ