Semafoarele inteligente anulează trecerile de pietoni

1154

Sistemul de trafic management care este testat în aceste zile la Timişoara, şi care va funcţiona din 1 noiembrie, presupune multe schimbări în arhitectura rutieră a oraşului. Ultima informare făcută de reprezentanţii Primăriei Timişoara este că cel puţin 5 treceri de pietoni vor fi desfiinţate.

Pietonii trebuie să ştie că nu vor mai putea traversa în următoarele locaţii: bd. Take Ionescu – str. Baader, pe str. Gheorghe Adam, în faţa Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, bd. Rebreanu – str. A. Macedonski, bd. Rebreanu – str. Traian Vuia, str. Dacilor – Piața Petru Rareș.

Săptămâna aceasta a început recepţionarea sistemului inteligent de trafic management, iar săptămâna viitoare toate semafoarele ar trebui să fie sincronizate. Proiectul prevede semaforizarea inteligentă a 134 de intersecţii, dar şi montarea a 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu, atât pentru maşini cât şi pentru pietoni.

1 COMENTARIU

  1. Sper sa fie de bun augur schimbarile in traficul auto si pietonal, dar parerea mea este ca politia trebuie sa fie mai prezenta pe strazi, atat cea comunitara cat si cea nationala. Regulile sunt incalcate la tot pasul, parca nu mai exista lege! Balcanizarea Timisoarei a fost dusa la capat cu mult succes, dar printr-o administrare cu mana de fier cred ca lucrurile se pot schimba. Din pacate sistemul de invatamant si salarizarea nu pot oferi mai mult decat politisti slab pregatiti. Ceva trebuie facut si in afara noului sistem de management al traficului. Trebuie instaudata o disciplina in trafic ori asta nu se poate face fara un control riguros si sanctiuni. De ce balcanicii dupa ce trec de Nadlac respecta regulile de circulatie mai mult (si nu numai cele de circulatie)? Fiindca cu cat intra mai mult in Europa legea se aplica mai cu zel.

LĂSAȚI UN MESAJ