Selecția Națională Eurovision 2016: 12 piese merg mai departe!

83

După ce a ascultat peste 90 de melodii, juriul a ales, joi, cele 12 piese calificate în cadrul Selecției Naționale Eurovision 2016!

Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru sunt cei pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, șase dintre aceștia urmând să acceadă în finala Selecției Naționale Eurovision România 2016, din 6 martie.

„Diferențele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceea ce privește lista celor 12 semifinaliști ai Selecției Naționale. Le mulțumesc încă o dată pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora au ales artiștii care vor urca pe scena de la Baia Mare”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecției.

În următoarele zile, concurenții încep pregătirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor apariție televizată este programată pentru vineri, 19 februarie, la Berăria H, într-un eveniment transmis în direct la TVR 1. Pe scena berăriei vor urca cei 12 semifinaliști ai Selecției Naționale, care vor interpreta piesele din concurs.

La ediția din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinală, șase vor accede în finală: patru alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finală, publicul este singurul care va vota și va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom.

Selecția națională se va desfășura la Sala Sporturilor din Baia Mare și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

CITEŞTE ŞI:

Aproape 100 de artişti vor să reprezinte România la Eurovision 2016

Eurovision 2016: România intră în a doua semifinală-VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ