Șeful ANRE are un salariu-gigant. Ce spune ministrul Energiei

46

Dumitru Chiriță este presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE). Acesta are un salariu de 12.000 de euro. Instituția pe care o conduce este acuzată de dezinteres pentru liberalizarea pietei de energie.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost intrebat dacă șeful ANRE ar trebui demis în contextul în care foarte mulți români sunt nemulțumiți de liberalizarea prețului la gaze, iar acesta are un salariu de 12.000 de euro.

„ANRE este în subordinea Parlamentului. Parlamentul începe treaba mâine (miercuri – n.r.), sesiunea ordinară. Am văzut că cei de la PSD vor o audiere. Eu abia aștept să mă duc în Parlament să luăm radiografia sistemului energetic național, să îi întreb de ce nu au făcut nicio investiție din 2015 până acum, să îi întreb de furturile din sistemul energetic național, de jaful de la Complexul Energetic Hunedoara. Am atâtea lucruri să îi întreb. Abia aștept”, a spus Popescu.

Dumitru Chiriță a ajuns la conducerea ANRE din funcția de deputat PSD, fotoliu pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare din 2016. Acesta a fost mai întâi electrician, a fost sindicalist, a lucrat la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și a fost membru în Consiliul de Administrație al Electrica. A fost acuzat că atunci când era sindicalist era, în același timp, și acționar al unei companii care avea contracte cu Electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ