Șefii instituțiilor din Caraș-Severin, mustrați de prefectul județului. De ce și-ar putea pierde funcțiile

176

Prefectul județului Caraş-Severin, Matei Lupu, s-a supărat pe șefii deconcentratelor și i-a amenințat că își pot pierde scaunele dacă nu fac act de prezență.

Lipsa unor șefi de instituții de la ședințele Colegiului Prefectural l-a supărat foc pe trimisul Guvernului în teritoriu care în ultima ședință i-a mustrat în absență. Matei Lupu spune că neparticipare lor tărăgănează rezolvarea unor probleme importante, a căror soluții ar putea fi găsite chiar în cadrul acestor întruniri.

”Colegiul Prefectural nu este facultativ, la aceste ședințe trebuie să participe șefii deconcentratelor, pentru că aici se discută probleme importante, se pun întrebări care pot fi rezolvate, fie pe loc, fie pot fi preluate, ori dacă nu participă sau trimit un şef de serviciu care nu are putere de decizie la ce mai vin? Şi la ce mai facem Colegiul Prefectural? E vorba de o zi pe lună, iar dânșii dacă vor să rămână pe funcții n-au decât să respecte legislația şi să se prezinte aşa cum le-am cerut!”, a afirmat prefectul județului Caraș-Severin.

Matei Lupu le-a pus în vedere că este dezamăgit și de lipsa lor de la manifestările dedicate Zilei Eroilor, Zilei Drapelului sau Zilei Imnului și că de acum încolo participarea este obligatorie, cu sau fără voia lor.

„Nu mi se pare normal şi firesc ca la aceste sărbători să nu vină șefii instituțiilor deconcentrate. E vorba de 4-5 sărbători, câte avem, iar ei să nu-şi poată rupă din timpul lor o oră? Şi dacă ne uităm în calendar multe sunt în perioada de program! Nu mi se pare normal şi firesc ca șefii de instituții să nu participe la aceste acțiuni! Dacă până acum nu participau, de acum înainte vor participa cu sau fără voia lor, dar vor participa! Pentru că e normal să respectăm atât drapelul, cât şi eroii şi imnul, să respectăm simbolurile Statului Român!”, a mai precizat prefectul Matei Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.