1.2 C
Timișoara
duminică 3 decembrie 2023

Șefii din Primăria Timișoara se întrec în promisiuni. Unul promite campusuri, altul un nou port pe Bega

Amenajarea a două porturi pe Bega, în Timișoara, ar putea atrage dezvoltarea turismului, este de părere viceprimarul Comin Tabără.

Potrivit viceprimarului, unul dintre porturi ar fi construit în zona portului vechi din cartierul Iosefin iar al doilea în zona podului Mihai Viteazul.

“În zona Iosefin, unde se poate face un port de acostament pentru bărci, pentru vaporașe și mai mult decât atât între podurile unde acum sunt oprite vaporașele de la STPT, dar unde e și Pelicanul pe malul drept al Begheiului, între cele două podurim să fie malul drept făcut pentru acostamentul vapoarelor și bărcilor”, spune Cosmin Tabără.

Viceprimarul mai spune ca zonele din jurul porturilor ar atrage turiști și dezvolta noi afaceri, transformându-se într-un nou pol economic pentru oraș.

“Ar însemna și o zonă de agrement, ar însemna o zonă unde s-ar putea dezvolta mici afaceri, adică s-ar crea un nou pol în oraș. Cred că ar da foarte bine pentru Timișoara turistică”, mai spune Cosmin Tabără.

Subiectul este adus în discuție, în contextul în care luna trecută s-a redeschis circulația pe apă spre Banatul Sârbesc. După aproape 70 de ani, ambarcațiuni din țara vecină au acostat la Timișoara.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :