Ședință cu scântei la Consiliul Județean Caraș-Severin! Din ce cauză s-au încins spiritele… (video)

273

Spiritele s-au încins, miercuri, în ședința Consiliului Județean Caraș-Severin! Liberalii au părăsit sala înainte de epuizarea proiectelor de pe ordinea de zi.

Se pare că ziua de sărbătoare sau vremea mohorâtă de afară nu le-a priit consilierilor județeni, ori o fi cu ghinion numărul 13 al consilierilor,… căci tare s-au aprins aleșii județului în momentul în care liderul grupului PNL, Ioan Cojocariu, l-a acuzat pe președintele Silviu Hurduzeu că nu-i consultă în privința ordinii de zi. Printre acuzațiile dreptei din CJ se află și ignorarea amendamentelor grupului PNL, sau faptul că liberalii nu sunt chemați la dialog de către grupul PSD, în frunte cu Hurduzeu. De asemenea, liberalii acuză că nu a fost respectat algoritmul de repartizare a aleșilor județeni în comisii, iar drumul Voislova-limită de judeţ a fost exclus de pe lista de priorități privind reabilitarea din fonduri europene.

”Am fost dați la o parte, am fost umiliți, am fost scoși din toate comisiile, nu s-a ținut cont de nici un algoritm și față de toate acestea am făcut acest avertisment data trecută. Nu vedem nici un reviriment, nici o invitație la discuții, la negocieri, așa cum se duce viața politică normală”, a afirmat Cojocariu.

La rândul său, președintele CJ, Silviu Hurduzeu, a concluzionat că atitudinea liderului de grup liberal este un șantaj politic privind posturi în comisiile din Consiliu Județean și că felul în care reacționează este rezultanta perioadei în care organiza la Caransebeș serbările orașului la care ”se deghiza în zeu, faraon sau zmeu”, stil pe care vrea să-l adopte și în Consiliu Județean afectând aprobarea proiectelor.

„Patru dintre proiectele ordinei de zi nu au fost aprobate pentru că au lipsit liberalii cărora le reamintesc că, la începutul mandatului au depus un jurământ pe care astăzi nu l-au respectat. Consilierii PNL au părăsit sala, după ce au semnat convocatorul să-şi primească banii. E stilul caracteristic al domnului Cojocariu, de organizator al Zilelor Verii la Caransebeş, când se deghiza în zeu, faraon sau zmeu, pe care vrea să-l promoveze şi în Consiliul Judeţean. Voi încerca să-i explic din nou cum stau lucrurile cu acel drum, ca la rându-i să transmită mai departe şi altora”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Președintele forului județean a mai spus că supărarea liberalilor nu are de fapt legătură cu drumul, ci cu decizia luată de Curtea de Apel Timișoara în procesul înaintat de senatorul Marcel Vela în disputa cu Consiliului Județean Caraș-Severin. Mai mult, Ioan Cojocariu a cerut ca Hurduzeu să-și ceară scuze public, altfel grupul PNL nu va reveni la ședințe.

LĂSAȚI UN MESAJ