Şedinţă cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema ”Timişoara Capitală Culturală Europeană”: Retragerea titlului este ”extrem de improbabilă”

216

Reprezentanţii Comisiei Europene au declarat că retragerea titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara este ”extrem de improbabilă”, în cadrul unei şedinţe de joi, pentru pregătirea vizitei de monitorizare din luna iunie, la care a participat şi primarul Dominic Fritz. Liderul CJ Timiş, Alin Nica, a declarat miercuri că Timişoara ar putea pierde acest titlu din cauza lipsei de finanţare.

Dominic Fritz a participat la aceasta şedinţă alături de secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii Demeter Andras, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica şi directorul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann.

”Primarul Timisoarei a prezentat un set de măsuri pe care municipalitatea le-a luat şi le va lua în perioada următoare pentru a debloca activitatea Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, cât şi pentru recâştigarea încrederii în acest proiect”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara.

Edilul a precizat că în ultima perioadă s-a lucrat la o strategie, iar obiectivul este redarea acestui proiect către cetăţeni.

”În ultimele luni am lucrat la o strategie care va duce la redeschiderea asociaţiei spre comunitate şi spre sectorul cultural. Obiectivul nostru este să redăm proiectul cetăţenilor şi astfel să creăm un entuziasm în jurul proiectului. Doar prin modificarea radicală a organizării şi a modului în care funcţionează asociaţia, aceasta poate să recâştige încrederea timişorenilor.  Primăria Timişoara va acorda tot sprijinul, însă condiţionează acest suport de implementarea unor proceduri clare şi transparente în cadrul asociaţiei, alegerea unui director artistic şi schimbări la nivel executiv”, a mai declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Printre paşii planificaţi se numără: Completarea Consiliului Director al asociaţiei prin nominalizarea unor noi membri şi aprobarea lor într-o şedinţă AGA (mai); Implementarea unor mecanisme clare şi transparente de finanţare a asociaţiei (iunie); Deschiderea AGA pentru primirea de noi membri din rândul comunităţii timişorene (iunie-iulie); Constituirea unei platforme colaborative pentru armonizarea finanţărilor publice şi private în sprijinul TM2023 (iunie); Formularea unui timeline probabil de proiecte pentru perioada 2022-2024 (septembrie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.