Secția de Pediatrie a unui spital din România unde mamele își păzesc bebelușii de gândaci uriași. VIDEO

125

Imaginile revoltătoare au fost filmate de mai mulți părinți care s-au internat cu copiii lor la secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. Gândacii se plimbă prin saloanele unde este mizerie, deși ar trebui să fie respectate cu sfinție regulile de igienă. Din cauza condițiilor necorespunzătoare despitate, Direcția de Sănătate Publică a decis să amendeze unitatea medicală cu 5.000 de lei.

În saloanele în care sunt îngrijiți copiii, mirosul e greu de suportat, paturile-s vechi și ruginite, iar lenjeriile sunt rupte. De asemenea, prin crăpăturile pereților iese zeci de insecte. Părinții spun că sunt revoltați, însă sunt nevoiți să accepte condițiile mizere, notează Adevărul.

„Este înfiorător. Noaptea, mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii. Este plin, peste tot”, a declarat o mămică, conform sursei citate.

O altă femeie, care a ajuns cu copilul în urgență, a mărturisit că aproape a făcut un atac de panică, după ce a văzut cum arată salonul în care trebuie să stea internată.

„Când am văzut unde m-au băgat, am început să plâng, tremuram toată. Cred că am avut un atac de panică, nu ştiu. L-am sunat pe soţ să vină să ne ia din spital, dar medicii mi-au spus că plec pe răspunderea mea şi am rămas, mi-a fost teamă. Este inuman”, a povestit o altă femeie.

De asemenea, un bărbat din Craiova a publicat pe Facebook o fotografie în care o mamă dormea lângă bebelușul ei într-un pat mic și ruginit.

„Spitalul nr 1 de urgenţă Craiova 2018. Secţia pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiţii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat 1.500 x 800 dacă este şi atât, fără perne, fără pături… Numai de furat sunteţi buni, dar să modernizaţi un spital nu vreţi, că nu vă mai săturaţi de bani… Femeile muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane… Fără un frigider să îţi pui mâncarea, fără un dulap să îţi pui hainele… fără, fără, fără…”, a scris părintele.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-a autosesizat și a dispus aplicarea de sancțiuni în urma neregulilor depistate în unitatea medicală.

Spitalul de Urgență din Craiova a fost amendat de inspectorii DSP Dolj cu 5.000 de lei, în urma controlului efectuat la secția de Pediatrie.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ