Secretar de stat acuzat că ar fi hărţuit sexual o minoră

213

Secretarul de stat Cosmin Marcovici, de la Ministerul Culturii, este acuzat că ar fi încercat să sărute o minoră, căreia, ulterior, prin discuţii private, i-ar fi făcut avansuri. Cazul a ajuns la Parchet, fără ca Marcovici să aibă vreo calitate.

Povestea presupusei agresiuni a fost relatată de publicaţia online Reporter de Iaşi, care citează o plângere pe care victima, Maria S., a depus-o în ianuarie 2018 către conducerea Operei Naţionale Române Iaşi. La acel moment, tenorul Marcovici era director general adjunct, iar tânăra care i-a adus acuzaţii membră a corului.

În sesizarea citată de Reporter de Iaşi se menţionează: „În seara de 31 decembrie 2016, mă aflam la concertul de Anul Nou din faţa Palatului Culturii din Iaşi împreună cu o colegă, unde printre alte formaţii cânta şi formaţia domnului Marcovici, formaţia «Karma». După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine şi a întins buzele dorind să mă sărute. În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi faţa, fiind clară intenţia domnului Marcovici de a mă săruta pe buze. I-am spus că am 17 ani, şi el e mult mai mare, căsătorit şi nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs şi mi-a spus că mai am un pic şi sunt bătrână, şi că acum sunt numai bună. Am rămas stupefiată, iar după plecarea lui, colega mea mi-a spus că aşa e el, cu foarte multe fetiţe procedează la fel”.

Sursa citată menţionează că, a doua zi după incident, tânără, care la acel moment avea 17 ani, a fost contactată de Marcovici, pe Facebook „certându-mă «cum de îmi permit să îi întorc LUI obrazul, când vrea să mă sărute». I-am replicat că nu mi se pare potrivită atitudinea lui, şi că eu acasă aşa am fost crescută, să nu dau curs unui astfel de comportament.”

„Dumnealui mi-a replicat că mă aşteaptă în biroul managerial, dar a specificat să vin «fără ruj şi fără coadă». Nu am înţeles la ce se referă, dar mi-a spus că «Sigur voi înţelege, căci sunt fată deşteaptă». Apoi a schimbat cursul discuţiei şi m-a întrebat când îi dau o bere.”, se mai arată în sesizarea depusă de fată către conducerea Operei, mai exact către managerul Beatrice Rancea.

Contactat de reportreri, Marcovici a replicat: „Nu am cunoştinţă despre nicio acuzaţie adusă mie. Nu am fost chemat până acum nici la Poliţie şi cu atât mai puţin la Parchet. Nu m-a informat nimeni că aş fi cercetat pentru asemenea acuzaţii. Însă, faptul că au apărut la puţină vreme după ce am fost numit secretar de stat este cât se poate de clar că este o răzbunare din partea cuiva nemulţumit de nominalizarea mea. Referitor la colaborarea cu dna S., nu am nimic de comentat. Nu s-a întâmplat nimic în afara limitelor normale de colaborare.”

Sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ