Se va astâmpăra nesimțirea cu ajutorul camerelor de supraveghere? Munți de gunoaie la marginea Timișoarei

164

Tot mai mulţi timişeni aruncă deşeuri în cantităţi foarte mari pe câmpuri. La Moşniţa Nouă este o practică, mai ales că la periferie se construiește constant. Autorităţile locale au montat camere de supraveghere pentru a-i identifica pe cei care depozitează deşeuri pe câmp şi au sesizat și poliţia.

Chiar vineri, primarul a organizat o acţiune de ecologizare după ce mai multe persoane au murdărit câmpurile comunei. Urmează amenzi, spune edilul şef.

„Aducem în atenția cetățenilor comunei faptul că în cartierul rromilor din Moșnița Veche s-au adunat deșeuri aduse de cetățenii care locuiesc în zonă, în mare parte gunoiul a fost transportat cu căruțele, așadar cantitatea este una considerabilă, abandonată pe domeniul public. Inspectorii de mediu din cadrul poliției au sesizat primăria și am început luarea măsurilor legale pentru a duce la diminuarea acestor tipuri de acțiuni și la eliminarea cât mai rapidă a deșeurilor, pentru identificarea făptașilor și pentru sancționarea acestora. Se duce o luptă continuă, motiv pentru care, rugăm implicarea cetățenilor prin informarea poliției la momentul constatării acestor fapte și, totodată, folosirea operatorilor angrenați pentru ca deșeurile să ajungă acolo unde le este locul. În vederea prevenirii, indentificării mai facile și a reducerii numărului acestor acte au fost montate camere video în aceste zone. De asemenea, se vor sancționa persoanele care dau deșeurile altcuiva decât operatorilor autorizați”, a scris primarul Florin Bucur pe Facebook.

sursa foto: Florin Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ