Se simte campania! Proiecte demarate pe repede-înainte de administrația Timișoarei

69
Se simte că este campanie electorală! Autortățile locale din Timișoara demarează proiecte pe repede-înante, la doar 5 zile distanță de alegerile din 27 septembrie. Marți, primarul urbei a plimbat jurnaliștii în mai multe zone din oraș pentru a anunța ”dezvoltări în forță”.
De pe bulevardul Cetății, reprezentanții administrației și ai presei au ajuns în zona Solventul unde a fost semnat coontractul de execuție. Traseul pasajului inferior Solventul este cuprins între Calea Bogdăneștilor și strada Gării. ”În prezent, pe acest tronson nu se poate circula, fiind întretăiat de existența unui pachet de 10 linii de cale ferată. Pentru descongestionarea traficului în zona de vest a municipiului se impune realizarea unui pasaj subteran pe sub cele 10 linii de cale ferată, traseul proiectat cuprinzând racordarea rampelor pasajului inferior Solventul cu strada Gării și Calea Bogdăneștilor”, aflăm de la autorități.
Lucrările cuprind execuția unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul căii ferate. Acest pasaj va face legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării şi va cuprinde: o platformă cu o linie cale pentru tramvai amplasată în mijlocul carosabilului; câte 2 benzi de circulaţie pe sens de o parte şi de alta a platformei tramvaiului; trotuare pietonale și piste de cicliști amplasate pe ambele părți ale pasajului. Se va executa un sens giratoriu la intersecția cu strada Gării, precum și iluminat public.
Se vor efectua, de asemenea lucrări de reabilitare a rețelelor subterane de utilități precum și execuția unora noi pentru deservirea obiectivului.
Valoarea contractului est de 96,7 milioane de lei și suma cuprinde și actualiarea proiectului, cel inițial cuprinzând erori sau neconcordanțe cu situația de pe teren. Durata contractului este de 26 luni. Timp de 2 luni se va reface documentația și 2 ani sunt destinați lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ