Încet-încet, se reia furnizarea energiei electrice în Timiș

133

După problemele apărute de îndată după căderile de zăpada, au început și liniile de alimentare cu energie electrică să cedeze. O mulțime de localități au rămas fără curent un timp mai îndelungat. După un efort susținut, dar și cu sprijinul consistent al celor din alte zone, au început să se îndrepte lucrurile. Președintele CJT, Călin Dobra, anunță remedierea situației în cele mai multe localități.

”Se reia treptat alimentarea cu energie electrică în toate localitățile județului nostru.
Noi comunități au fost reconectate aseară la rețelele de energie electrică cu ajutorul generatoarelor ISU Banat, fiind vorba despre: Pietroasa, Tomești, Știuca, Margina, Secaș, Remetea Luncă, Povergina, Curtea, Brănești, Fărășești, Fădimac, Bara, Vișag, Victor Vlad Delamarina și Sălbăgel.

De asemenea au fost remediate defecțiunile de pe o parte din liniile de medie tensiune din zona Făget, unde a fost constituită și o bază de operații în cadrul stației de pompieri.

Se intervine cu un număr de 14 generatoare de mare capacitate, fiind dislocate și forțe ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele: Arad, Hunedoara, Bihor, Cluj, Sibiu, Alba, Brașov, Olt, Maramureș, Satu-Mare și Bistrița-Năsăud, care asigură mijloacele furnizării cu electricitate prin Generatoare de 510 KVA. În teren acționează și echipe Enel sosite din Muntenia și Dobrogea.

Cu tot efortul de depus încă avem peste patru mii de gospodării din 20 de localități nealimentate cu energie electrică deoarece 11 linii de medie tensiune sunt în continuare afectate.

Dragi cetățeni, vreau să știți că împreună cu comandantul ISU Banat, Lucian Mihoc, s-a făcut tot ce este posibil să diminuăm cât mai mult efectele căderilor masive de zăpadă și să angrenăm toate forțele disponibile pentru a depăși aceste zile grele pentru noi toți”, a transmis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ