Se reia dezinsecția aeriană și terestră, la Timișoara

33

Țânțarii și muștele dau mari bătăi de cap timișorenilor. Autoritățile locale anunță că dezinsecția aeriană și terestă va fi reluată. Astfel, în perioada 12 – 31 iulie, avioanele uitilitare vor împrăștia substanțele deasupra orașului. De asemenea, se va stropi și la sol.

Tratamentele aeriene se aplică dimineaţa, între orele 05:00 – 09:30, și seara, în intervalul orar 17:00 – 21:00. La sol se va stropi noaptea, de la ora 21:00 la ora 05:00, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

”Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute”, transmite Primăria Timișoara.

Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), respectiv Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, timișorenii trebuie să își igienizeze gospodăriile proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ