Se pregătește licitația pentru deszăpezirea străzilor din Timișoara

34

Nici măcar nu a venit vara, iar autoritățile locale au demarat deja procedurile pentru găsirea unei firme care să deszăpezescă străzile orașului.

Ultima licitație, din 2018, a eșuat. Nu s-a prezentat nicio firmă. Primăria a încercat să semneze un contract prin negociere directă, dar Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice le-a interzis acest lucru. Așa că acum se pregătește o nouă licitație. Contractul va fi semnat pe 4 ani.

”Obiectul delegării gestiunii serviciului este – Curațare și transport al zăpezii de pe căile publice și menținerea în functiune a acestora pe timp de polei sau îngheț în Municipiul Timișoara și cuprinde următoarele activități: 1. Curățat manual zăpadă 2. Curățat manual gheață 3. Curățat mecanizat zăpadă și gheață 4. Combaterea poleiului și a gheții prin stropire cu soluție de clorură de calciu 5. Combaterea poleiului și a gheții prin stropire cu soluție de sare cu inhibitor 6. Împrăștiat manual material antiderapant 7. Împrăștiat mecanic material antiderapant 8. Încărcat și transportat zăpadă și gheață 9. Curățat guri de scurgere din rețeaua de canalizare”, se arată în caietul de sarcini.

Viitoarea firmă are sarcini precise. Trebuie să intervină pe 1227 de străzi și în stațiile mijloacelor de transport în comun.

”Operatorul va asigura, până la data de 1 octombrie a fiecărui an, întreaga cantitate de materiale antiderapante ce va fi folosită în acțiunea de combatere a zăpezii, poleiului și a gheții după cum urmează: -Clorură de sodiu (sare): minim 1000 tone de stoc; -Clorură de calciu: minim 100 tone de stoc. Pe perioada prestării serviciului de deszăpezire stocul trebuie refăcut în permanență și menținut în așa fel încât să fie suficient pentru satisfacerea nevoilor prestării serviciului fără sincope datorate lipsei materialului antiderapant”, mai scrie în document.

Pentru deszăpezire se vor folosi cel puțin 44 de utilaje, distribuite astfel: -14 utilaje multifuncționale de capacitate mare; -16 utilaje multifuncționale de capacitate mică; – 4 utilaje cu încărcător frontal; – 8 utilaje de transport al zăpezii și gheții; – 2 autocisterne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ