Se poate și în deplasare! ACS Poli se impune la Iași cu 1-0

181

ACS Poli a reacționat excelent după o săptămână agitată în care s-a vorbit de demiterea antrenorului Ionuț Popa. Alb-violeții au reușit o victorie nesperată în deplasare, 1-0 cu CSMS Poli Iași.

Timișoara și-a îmbunătățit linia de clasament într-o deplasare dificilă la Iași. În condițiile absenței mai multor titulari, fotbaliștii bănățeni au câștigat în Moldova 3 puncte extrem de importante. Este abia al doilea succes al alb-violeților în campionat care ajung la -6 puncte în Liga I. O victorie ce poate fi pusă și pe seama reacției anunțate de jucători, de a-l sprijini pe Ionuț Popa să rămână la conducerea echipei.

Bănățenii au abordat curajos meciul, profitând de faptul că porneau din postura echipei care nu avea ce pierde. Doman a ratat prima ocazie a partidei în minutul 2, iar la faza imediat următoare atacantul gazdelor Boiciuc a ratat ținta la poarta adversă. Meciul a avut ritm bun, ambele echipe au încercat să înscrie și de aici a rezultat o confruntare plăcută ochiului.

În minutul 18 Timișoara a cerut penalty la o ținere în careu la Drăghici, însă centralul a lăsat meciul să continue. Un minut mai târziu Iașiul putea deschide scorul la șutul lui Gheorghe din marginea careului. Până la pauza mare niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre gol, 0-0.

După pauză ritmul partidei a crescut și mai mult și a căzut golul după 15 minute. Șeroni a ieșit din linia defensivă cu mingea la picior și după o cursă de veritabilă extremă a centrat în mijlocul careului, de une Drăghici a reluat imparabil: 0-1. Golul oaspeților picase după câteva minute de presiune ale gazdelor, minute concretizate prin dubla ocazia a lui Boiciuc.

Au urmat 30 de minute în care Iașiul s-a străduit să se apropie periculos de poarta lui Straton fără izbândă însă. Ba mai mult, tot oaspeții au avut ocazia de a marca în minutul 90 la finalul unui contraatac irosit de Bărbuț. Poli câștigă cu 1-0 la Iași și echipa îl confirmă pe Ionuț Popa în funcția de antrenor.

ACS Poli: Straton – Străuț, Bocșan, Cânu (min. 46, Șeroni), Novak – Artean, Llorente – Bărbuț, Cârstocea (min. 76, Roșu), Doman – Drăghici (min. 90+2, Sântean).

CSMS: Caparco – Voicu, Saric, Crețu, Sato – Ciucur, Mitic, Gheorghe, Țigănașu – Piccioni (min. 66, Cristea), Boiciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ