SE POATE! GMT dă ”ora exactă” în muzică înt-o comună de la marginea Timișoarei… FOTO

840

De această dată nu vom vorbi despre Greenwich Mean Time, ci despre Grupul GMT – Giroc Musical Teens sau Tinerii Muzicieni din Giroc. Ce știm despre GMT Giroc? Știm că a fost înfiinţat la finele anului 2012, în comuna Giroc, la iniţiativa primarului Iosif-Ionel Toma şi a unui inimos coleg din Breasla mass media, Sergiu Simionese, un împătimit iubitor de muzică pop. Totul din dorinţa de a oferi elevilor de gimnaziu de la şcolile din cele două sate componente ale comunei Giroc alternativa şi posibilitatea de a participa la un cerc de muzică pop.

Trupa GMT Giroc 6

”La acest cerc muzical, elevii adolescenţi au posibilitatea de a învăţa un instrument precum chitara sau orga, dar şi de a cânta vocal cântece originale, special compuse pentru ei, din genurile pop, folk, dance, hip-hop sau latino” spune Sergiu Simionese. Primele întâlniri cu publicul au fost în cadrul serbărilor şcolare de sărbătorile de Crăciun, dar şi de Valentine’s Day şi Dragobete sau Ziua Mamei.

Trupa GMT Giroc 5

”Au urmat câteva ieşiri mai „pretenţioase”: am participat la YOUNG ARTISTS 2013, un concurs organizat de Facultatea de muzică, unde, spre surprinderea multora, am luat Marele Premiu la categoria de vârstă şi la secţiunea la care ne-am prezentat. A urmat, apoi, „Timişoara multiculturală”, iar ulterior am fost solicitaţi şi la un spectacol în Parcul Rozelor, ocazionat de Ziua Copilului” continuă mărturisirea Sergiu Simionese.

Trupa GMT Giroc 1
”Am avut, de asemenea, colaborări frumoase, prin intermediul directorului prof. Nicolae Puşcaş, cu micii artişti talentaţi de la Palatul Copiilor. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, prin persoana inspector Ladislau Domolki, ne-a încurajat apariţiile, reuşind să fim prezenţi la câteva manifestări ale liceelor „C.D. Loga” şi „Carmen Sylva”” mai spune Sergiu Simionese.

Trupa GMT Giroc 4

Îndrumătorul micilor artiști de la Giroc mărturisește că fiind solicitaţi des, numărul repetiţiilor s-au înmulţit şi durata acestora a crescut, tocmai din dorinţa de a se prezenta tot mai bine, mai ales că toate interpretările trupei GMT au fost şi sunt live, spre deosebire de alţi interpreţi care apelează de seori la varianta play-back.

Toate „ieşire pe scenă” ale artiștilor care anul acesta consemnează 5 ani de la înființare, le-a adus câte un pre- miu, fie la festivalul interjudeţean „Împreună în Timişoara
Multiculturală”, sau prestigiosul concurs „Armonii vocal-instrumentale” organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, de Colegiul Naţional Bănăţean şi sub girul
profesional al juriului de la Colegiul Naţional de Artă „Ion
Vidu”, concurs care a ridicat din nou ştacheta pentru că GMT a luat premiul I. Sergiu se mândrește că ”bucuria a fost cu atât mai mare cu cât au evoluat copii de la cercuri muzicale reprezentând şcoli de renume din municipiul Timişoara.”

Trupa GMT Giroc 7

Lista repertoriului original GMT, compozitor, textier şi aranjamente orchestrale, Sergiu Simionese: Cântecul unei fete; Cântecul unui băiat; Noi ne înţelegem; Mamă, draga
mea; Vacanţa s-a terminat; Vino la Giroc! – propunere pentru „Imnul Girocului”; Se apropie iar Crăciunul; Alb Crăciun; De iarnă; Vară pentru doi; Noi suntem flori; Muzica e şi a ta.

Şi în noul an şcolar, 2015-2016 dar și în cel prezent, rezultatele au fost mai mult decât pozitive: locul doi la Festivalul Internaţional „Sound of music” de la Oradea, „show-uri” şcolare în judeţ, la Jimbolia, Margina, Uivar şi Lugoj. A urmat prezenţa la „Armonii de iarnă”, organizat la Liceul de Artă „Ion Vidu” Timişoara de profesoara Didina Oniga, unde GMT a urcat din nou pe podium, recompensaţi fiind cu premiul I.

Trupa GMT Giroc 3

Alte participări, Arad, unde la Liceul de arte „Sabin Drăgoi” s-a desfăşurat festivalul internaţional „Live Muse Art” , de unde aa revenit acasă, la Giroc, cu un valoros premiu II, anul trecut au fost invitaţi în emisiunea „Jurnal regional”, moderată de Roxana Morun, la TVR Timişoara, pentru o „prestaţie” live în direct și exemplele pot continua.

De-a lungul timpului, din grupul GMT au făcut parte peste cinzeci de elevi şi eleve din Giroc şi Chişoda. A doua generaţie de artişti a pornit la drum în formula: Rose Toth, Ariana Tătaru, Ramona Sturza, Aisha şi Shaira Pera, Miriam şi Leo Tutunaru, Ema Gorun, Naomi Niţă, Oana Sekeres, Beatrice Budescu, Adriana şi Andreea Gruiţa, Karina Ştefan, Alexandra Ivaşcu, Lisa Flasch, Carmina Scurtu, Balasz Nicole şi Răzvan Buiu.

LĂSAȚI UN MESAJ