Se menţine codul roşu pe Bârzava până vineri

215

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) transmite că pe râul Bârzava, aval Gătaia, se menţine codul roşu de inundaţii, prognozat de INHGA, până vineri, 1 iulie, la ora 12.00.

La staţia hidrometrică Gătaia, nivelul Bârzavei este în scădere, la această oră,  cota fiind de 490 cm, adică FIII+40 cm. În aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este lentă.

La staţia hidrometrică Partoş, nivelul Bârzavei este în creştere, înregistrându-se cota de 333 cm, adică FII + 133 cm.

Miercuri, din revărsarea Bârzavei, au fost inundate la Roviniţa Mare, 7 case cu gospodării, 5 hectare de islaz, iar drumul judeţean DJ Roviniţa Mare-Denta a fost închis. În localitatea Denta, au fost inundate 50 de hectare de păşune, 30 de curţi şi au fost evacuate două persoane. În cursul nopţii, ABA Banat a mai adus două autobasculate cu nisip la Denta, pe lângă cele 4 deja aduse, şi au mai fost predaţi 2.000 de saci (pe lângă cei 7.000 livraţi în cursul zilei de miercuri) pentru a se interveni dacă este cazul.

În cod portocaliu se mai află cursul de apă Moraviţa, care la s.h. Moraviţa (ora 8.00) înregistra cota de 354 cm ( FII+ 4 cm), cursul de apă Pogăniş, care la s. h. Valeapai înregistra cota de 250 cm( a scăzut până la FII) şi cursul de apă Bega Veche care la s.h. Cenei înregistra cota de 424 cm ( FII+ 4 cm).

Notă:

zona îndiguită- vorbim de atingerea Fazelor  de apărare ( FI, FII, FIII)

Zona neîndiguită – vorbim de atingerea Cotelor de apărare ( CA, CI, CP)

F I = CA= cod galben ; FII = CI = cod portocaliu; F III = CP = cod roșu

LĂSAȚI UN MESAJ