Se mai redeschid școlile? Profesorii au fost amânați de la vaccinare

273

Vaccinarea profesorilor se amână cu două săptămâni. Acțiunea de reprogramare a vaccinărilor pentru persoanele cu funcții esențiale include și învățământul.

Vaccinarea profesorilor se amână cu două săptămâni. Coordonatorul Comitetului Național privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a trimis în teritoriu o adresă care clarifică  reprogramările. Medicul cere autorităților locale să verifice neccesarul de doze de vaccin. Anunță, cu această ocazie, că începe folosirea vaccinului Moderna. Nu în ultimul rând, informează că vaccinarea  profesorilor se amână cu două săptămâni.

Vaccinarea prioritară a personalului din învățământ se amână pentru o dată care va fi anunțată, informează șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță. În adresa trimisă către prefecturi și DSP-uri, menționează că „cel mai probabil, amânarea va fi de maxim două săptămâni”.  Adresa nu a ajuns, încă, la cunoștința inspectoratelor școlare. Asta în condițiile în care, inițial, se cerea urgentarea vaccinării profesorilor, in contextul deschiderii școlilor la 8 februarie.

Ministerull Educației a cerut listele profesorilor vaccinați

„Inseamnă că noi suntem amânați pentru a avea prioritate cei care sunt cuprinși în categoriile de risc. Mi se pare firesc”, a declarat, pentru EVZ, șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai. El spune că „Ministerul Educației ne-a cerut, astăzi, să actualizăm datele legate de cei care, deja, s-au vaccinat. Probabil ca să le folosească celor care fac reprogramările”.

Alte măsuri aduse la cunoștința autorităților locale de către Comitetul Național de Vaccinare sunt prezentate punctual. Ele vor fi adoptate în contextul diminuării temporare a livrărilor de vaccin. Astfel, necesarul de doze de vaccin solicitat de centrele de vaccinare se va verifica de fiecare DSP. Se la lua în considerare numărul de persoane programate în platforma STS.

Față de acest număr, se va accepta numai necesarul estimat pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale. Plus dializații, persoanele nedeplasabile (echipaje mobile), necesar care va fi în responsabilitatea DSP-urilor.

Începe vaccinarea cu Moderna

CNCAV anunță, în document. că începând cu data de 1 februarie  se va începe și utilizarea vaccinului Moderna. „În zilele de 1 și 2 februarie, toate persoanele programate la doza 1 vor fi vaccinate cu Moderna.  Din ziua de 7 februarie, din nou, toate persoanele programate la doza 1 se vor vaccina cu Moderna”.

Autoritățile județene sunt informate că se menține același ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate în etapa 2.  Excepție fac persoanele cu funcții esențiale care urmează a fi reprogramate. Se asigură doza de rapel cu vaccin Pfizer pentru toate persoanele, conform programărilor.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ