Se lucrează la nodurile rutiere dintre viitoarea centură sud și drumurile județene FOTO

103

Continuă lucrările de construire a centurii de sud Timișoara. Cnstructorul a început să muncească la sensurile giratorii și pasajele ce vor lega varianta de ocolire cu drumurile județene și comunale.

„Noutatea este că au demarat lucrări specifice și în zona localităților Urseni și Rudicica. Aici vor fi două intersecții giratorii între VOTS (n.r. variata de ocorile Timișoara sud) și DC 152 (Bd. Sudului, viitor DJ 595D către Urseni), respectiv între VOTS și DC 98 (Timișoara – Urseni în zona Rudicica). La km 18+117, unde va fi un nod rutier care prevede un pasaj VOTS peste DJ 592 și un sens giratoriu la nivel pentru DJ 592 (Timișoara – Moșnița Nouă) se realizează lucrări de cofrare radier pentru pilele pasajului. În apropiere de nodul rutier existent peste DN 6 (Timișoara – Lugoj), s-a lucrat la scăderea nivelului apei subterane pentru a se putea executa lucrări la piloții unei culei”, a transmis DRDP Timișoara.

Acum se lucrează în peste 10 puncte pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Echipele antreprenorului Tirrena Scavi sunt prezente în zona DJ 591 (Utvin și Sânmihaiu Român), unde se lucrează la elevațiile a două culei pentru viitorul pasaj peste drumul județean, și între DN 59 și Chișoda, unde se fac foraje, se amenajează platforme și se lucrează la pilele viitorului pasaj peste un drum local.

LĂSAȚI UN MESAJ