Se lucrează cu spor la o clădire istorică din patrimoniul Primăriei! Ce alte imobile intră în reabilitare Foto

175

Centrul istoric își schimbă încet, încet înfățișarea. În timp de proprietarii privați sunt somați să își refacă casele vechi, Primăria Timișoara dă un exemplu.

Deși mult așteptată și promisă, reabilitarea primei clădiri istorice din patrimoniul municipalității a intrat în lucru.

Clădirea istorică de pe aleea Vasile Alecsandri, nr. 1, a intrat în restaurare. Muncitorii firmei care a câștigat licitația lucrează de zor pentru a schimba înfățișarea monumentului istoric.

Potrivit contractului de aproape 2,7 milioane de lei, clădirea va avea o fațadă nouă, un acoperiș și el nou și o mansardă. De asemenea, se lucrează și la refacerea curții interioare.

Autoritățile spun că, pe lângă spații culturale, aici va funcționa și un restaurant cu o terasă. Lucrările sunt însă estimate la 24 de luni, așa că, cel mai devreme vom vedea clădirea restaurată în vara anului 2019.

În Piața Unirii au mai intrat în șantier Casa cu Lei, cea de lângă Liceul Lenau, și clădirea din piață colț cu strada Palanca. Pe fațade au apărut deja schele și plase de protecție.

De asemenea, în Piața Unirii mai trebuie refăcut balconul Vicariatului Sârbesc, din care s-a desprins o bucată încă din luna martie și nici până acum nu a fost refăcut.

LĂSAȚI UN MESAJ