Se introduce taxa de autostradă! Cât se va plăti pentru 100 de kilometri

1122

Şoferii din România vor plăti pe lângă rivignietă şi acciza la combustibil şi taxă de autostradă.

Autorităţile propun o taxă de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada Bucureşti – Ploieşti începând din 2019, astfel că şoferii ar urma să plătească aproximativ 21 de lei pentru a parcurge distanţa de 62 de kilometri.

Guvernul a adoptat în această săptămână studiul de fundamentare pentru proiectarea şi construcţia autostrăzii Ploieşti – Braşov, care va fi realizată printr-un parteneriat public-privat.

Întrucât o parte dintre fonduri vor proveni din mediul privat, circulaţia pe această autostradă va fi taxată, iar documentul oficial include şi primele propuneri concrete în această direcţie.Interesant este însă că propunerea din studiu este ca taxele să se aplice încă de anul viitor şi pe tronsonul Bucureşti – Ploieşti, aflat deja în exploatare.

Astfel, propunerea este ca taxa pentru autoturisme să fie de 6.3 euro + TVA (aproximativ 34 de lei la cursul actual) pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi. În condiţiile în care autostrada Bucureşti – Ploieşti are 62 de kilometri, taxa de utilizare a acestui tronson ar urma să fie de circa 21 de lei.

„Taxa de utilizare a autostrăzii care va fi plătită de un autoturism la 100 km de autostradă parcurşi este limitată la 6,3 euro fără TVA şi poate fi supusă indexării la data de 1 martie a fiecărui an cu rata de creştere a salariului mediu net din anul anterior. Nivelul tarifului perceput este stabilit în funcţie de distanţa parcursă de vehicul”, se precizează în studiul menţionat.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.