Se întâmplă în Timiș! Conducerea unui spital îi îndeamnă pe angajații cu salarii mărite să doneze bani celor cu venituri mici

247

Conducerea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj, îi invită pe angajații care au luat salariile majorate să facă o chetă pentru a plăti diferențele de salariu către colegii care, în urmă aplicării Programului de guvernare al PSD, s-au trezit cu venituri mai mici.

Instruită în două rânduri la Ministerul Sănătății, cu privire la luarea unor măsuri de ordin intern care să acopere pierderile la salariu ale unor categorii de angajați, conducerea instituției lugojene nu a găsit o altă variantă decât acesta propunere, care pare a fi una mai degrabă ce ține de „cele sfinte”, decât de un Spital Municipal.

Concret, în urma ședinței Comitetului director din 26 aprilie, în care sindicatele au fost acuzate că nu au venit cu „nicio soluție referitoare la scăderea salariilor personalului auxiliar și a altor categorii de personal, urmare a aplicării noului Regulament al sporurilor”, managerul Erwin Floroni propune „categoriilor de personal care au beneficiat de noile majorări salariale, în măsură posibilităților financiare să doneze o suma lunară pentru completarea diferenței salariale față de luna martie 2018”.

Pentru că penibilul situației să fie complet, în documentul transmis angajaților din spital se menționează și numele celor care au luat salarii mai mici, cu câteva excepții, numărul acestora și suma pe care aceștia au pierdut-o. Totodată, în adresa semnată de managerul Floroni se mai arată că, „cei care doresc să doneze o suma, se vor prezența la secretariatul instituției în vederea întocmirii tabelelor!”.

sursa: lugojonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ