Se anunță o schimbare radicală la Spitalul Județean Timișoara

762

Spitalul Județean din Timișoara va intra într-o nouă reabilitare. Va primi o față schimbată radical, spun reprezentanții Consiliului Județean Timiș care administrează unitatea sanitară. Banii necesari vor veni de la Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

”Proiectul tehnico-economic necesar pentru schimbarea radicală a Spitalului Județean din Timișoara a fost aprobat. Următorul pas e licitația pentru execuția lucrărilor, iar dacă nu apar piedici, șantierul începe anul viitor”, spun reprezentanții CJ Timiș.

Proiectul va beneficia de o finanțare de 50 de milioane de euro. Noua construcție, interconectată cu cea veche, va fi acel „altceva” pe care îl așteaptă atât medicii, cât și pacienții și va eficientiza considerabil serviciile medicale. Vor fi reorganizate total circuitele pentru UPU, Chirurgie, ATI și va fi creat un nou Centru de Mari Arși.

În acest proiect, Consiliul Județean Timiș, pe lângă terenul pe care l-a pus la dispozitie, susține financiar și anumite costuri necesare realizării documentației. La final, noua construcție va fi transferată în proprietatea județului. De asemenea, în această săptămână, a fost semnat și contractul de execuție a noii maternități din Timișoara. Unitatea sanitară are o valoare de 50 milioane de lei.

Constructorul care a câștigat licitația va realiza proiectarea și execuția. Timp de șase luni va fi realizat proiectul tehnic, după care se va putea pune piatra de temelie a viitoarei maternități.

Construirea propriu-zisă va dura doi ani și unitatea sanitară se va întinde pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați. Terenul este situat în spatele Clinicii Casa Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ