Se aglomerează vămile! La Nădlac II, șoferii aşteaptă minim 40 de minute să treacă granița

207
Finalul de săptămână aglomerează vămile. Românii care şi-au petrecut sărbătorile în ţară, dar muncesc în străinătate au început deja să plece spre ţările de reşedinţă. Vineri dimineaţa, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este Nădlac II. La graniţa de pe autostrada A1 spre Ungaria, şoferii aşteaptă cel puţin 40 de minute pentru a trece vama.
Cu toate că sunt deschise 6 artere de ieşire din ţară pentru autoturisme, vameşii nu fac faţă numărului mare de maşini. Mai sunt cozi la punctele de trecere a frontierei de la Petea, judeţul Satu Mare, şi de la Siret, judeţul Botoşani. Aici şoferii așteaptă 50, resprectiv 30 de minute pentru a părăsi ţara.
„Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport la frontierele din vestul tarii, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la frontiera româno-ungară unde sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens”, transmite Poliţia de Frontieră.
Şoferii care vor să ajungă în Occident au la dispoziţie următoarele puncte de trecere a frontierei:
• pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor;
• pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula
• pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.