Scutire de la plata Rovinietei! Ce categorie de conducători auto scapă de această taxă

1204

Mai multe persoane sunt scutite de plata unei importante taxe. Este vorba despre o taxă auto obligatorie pe care toți conducătorii auto o plătesc. Toți șoferii care folosesc rețeaua de drumuri naționale din România sunt obligați să o achite, mai puțin aceste categorii de persoane.

Este vorba despre plata rovinietei. Potrivit legislației actuale, persoanele cu handicap și îngrijitorii lor beneficiază de mai multe avantaje. Aceștia sunt scutiți de plata rovinietei.

Totuși, această măsură se aplică doar pentru un autoturism, în cazul acesta, cel al persoanei cu dizabilități sau cel al îngrijitorului sau al însoțitorului.

„Persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora, deţinători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale”, se precizează în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În vechea lege, persoanele cu dizabilități beneficiau de scutirea plății rovinietei doar dacă mașinile lor erau adaptate handicapului pe care îl aveau, iar însoțitorii nu beneficiau de această posibilitate, scrie avocatnet.ro.

Pentru a fi scutite de plata rovinietei, persoanele cu handicap și însoțitorii lor trebuie să depună o cerere și copii după următoarele acte:

  • documentul care atestă încadrarea în grad de handicap;
  • actul de identitate;
  • certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a mașinii.
  • un document din care să rezulte că acesta este însoțitor, asistent personal sau că asigură transportul persoanei cu dizabilități

Actele se depun la primăria din localitatea în care locuiește persoana cu handicap sau la sediile direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene sau la cele din sectoarele municipiului București.

sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ