SCUMPIRI MASIVE! Producătorii de carne din Banat spun că din aprilie vom asista la cele mai mari prețuri din ultimii 5 ani!

371

Veste extreme de proastă pentru consumatorii de carne din Banat dar și din țară! Începând din luna aprilie, vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru carnea de porc, potrivit anunțului făcut zilele trecute de producătorii din Banat care fac parte din Asociația Română a Cărnii. Cel mai mult se va scumpi carnea proaspătă, cu aproximativ 20%. Este cea mai mare creştere de preţuri din ultimii 5 ani, scrie hotweek.ro.

Carne 7

În cazul preparatelor din carne, preţurile vor creşte cu până la 12%. Producătorii spun că scumpirile vin pe fondul creşterii preţurilor materiei prime pe pieţele internaţionale. Scumpirea vizează în special carnea de porc şi carnea de vită, deocamdată nefiind modificări de preţ la carnea de pui. În aceste condiţii, consumatorii se vor îndrepta, cel mai probabil, către carnea de pui.

„Este cel mai mare preţ din ultimii 5 ani pe piaţă bursei cărnii de porc, iar motivul ţine de tăierile masive care au fost anul trecut. Probabil că unii vor migra în zona cărnii de pui. Puiul nu are modificări de preţ. La carnea de vită deja au fost nişte modificări în sus”, a declarat Radu Timiş, preşedinte Asociaţia Română a Cărnii.

România a importat anul trecut aproape 200 de mii de tone de carne de porc, adică mai mult de o treime din consum.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ