Scumpiri în lanţ, după explozia preţurilor la energie

  115

  Apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei. Majorarea are loc din cauza noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili, precum și a presiunii cursului de leu-euro in urma investițiilor realizate în producție.

  Asociația Producătorilor din Industria Apei avertizează cu privire la noi scumpiri, de 20%, după explozia preţurilor la energie, ambalaje și combustibili. În aceste condiții, în prezent are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali, spune asociația, într-un comunicat citat de MEDIAFAX.

  Producătorii de apă de izvor susțin că plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.
  Sursa: observatornews.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ