Scrisoare deschisă către premier. „Vă solicităm să deschideți în cel mai scurt timp cei 21 de kilometri de autostradă”

141

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura i-au transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, în care îi cer să se implice în problema Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Mai exact, aceștia i-au solicitat să deschidă segmentul de șosea și să lase deoparte jocurile meschine și de orgolii ale celor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pro Infrastructura mai susține că rezilierea contractului cu constructorul care a realizat lotul de autostradă a fost ilegală, argumentând cu o hotărâre dată de instanță.

„Tribunalul București a motivat decizia de a suspenda executarea garanției bancare a constructorului Lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva de către CNAIR, confirmând ceea ce am spus în mod repetat în ultimele săptămâni: rezilierea a fost ilegală, încălcând termenii contractului, neavând nicio justificare de formă sau de fond.

Instanța a considerat că, deși inginerul consultant a oferit antreprenorului 15 zile ca să finalizeze lucrările rămase, CNAIR nu a așteptat scurgerea acestui termen astfel încât să aibă justificarea contractuală pentru reziliere. 

Perdeaua de fum mediatică întreținută de ministrul Cuc și de conducerea CNAIR începe să se ridice, evidențiind modul catastrofal în care au gestionat situația.

Prin urmare, am trimis prim-ministrului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care îi solicităm să-și pună în practică afirmația cum că «guvernează pentru cetățeni» și să se implice direct în inaugurarea imediată a celor 21 de km de autostradă, sancționând iresponsabilii din MT și CNAIR care au generat acest dezastru”, se arată în mesajul care însoțește scrisoarea adresată premierului României.

LĂSAȚI UN MESAJ