Școliile din Timișoara și localitățile în carantină, on-line. Se pot face livrări la domiciliu după ora 18:00

110

Elevii școliilor din Timișoara și localitățile periurbane aflate în carantină vor face școală, de luni, on-line. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia, sâmbătă după masă.

”În municipiul Timișoara și UAT Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă, în care s-a instituit măsura carantinării zonale, sunt suspendate cursurile instituțiilor de învățământ în sistem față în față, acestea urmând a se derula în sistem online, conform art. 3 alin. 4 din Ordinul nr. 3.459/280/2021 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului educației si al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 3515/2021”, a transmis CJSU Timiș.

Tot sâmbătă, autortățile au anunțat că societățile comerciale care livrează alimente la domiciliu, o pot face și în intervalul orar 18:00 – 05:00, atunci când magazinile fizice vor fi închise.

”Prin excepţie în intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”, a mai adăugat CJSU.

Unităţile farmaceutice, benzinăriile, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară, indiferent de rata de infectare din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ