Școala Anti-Corupție, o altfel de școală pentru elevii și studenții din Timișoara

115
elevi

Liceeni din Timișoara vor învăța și în acest an să recunoască și să opună rezistență corupției, vor cerceta prin sondaj percepția elevilor din liceele din municipiu despre fenomenul corupției și vor dezvolta un spot video original de educare-conștientizare anticorupție de tipul publicității sociale, în cadrul Școlii de Anti-Corupție, în perioada 23 octombrie- 05 noiembrie 2017.

Școala de Anti-Corupție va întruni un număr de 62 de elevi din clasele IX-XI din șase licee timișorene.

Participanții Școlii vor studia, în cadrul unor ateliere interactive moderate de profesori UVT și practicieni din domeniu, despre fenomenul corupției, manifestările și cauzele acesteia, dar și metodele de prevenire și combatere. Elevii vor dezvolta și aplica în teren un chestionar sociologic, vor analiza, sub ghidarea profesorilor din cadrul UVT, tiparele și tendințele în perceperea corupției de către colegii lor.

Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării (ASPFC) din cadrul UVT, și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

ASPFC a fost creată în primăvara 2015 pentru a dinamiza viața studențească din Timișoara prin conectarea teoriei academice cu viața reală.

Școala de Anti-Corupție, Ediția a I-a (2016) a întrunit un număr de 37 elevi din 5 licee din Municipiul Timișoara.

Vrem să înțelegem, împreună cu tinerii participanți, prin ce se manifestă corupția? care sunt formele ei? în ce domenii o întâlnim? care este legătura între corupție și rolul fiecărui cetățean? Cum o depistăm? Și, cel mai important, ce putem face pentru a o diminua?”,  a declarat Dana Țurcan, coordonator proiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ