Schimbări majore în starea vremii din Banat! Ce ne așteaptă de mâine pană la finalul săptămânii viitoare

1110

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, două avertizări cod galben de ploi și vânt puternic și o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol.

În Banat, Crişana, Maramureş şi zona de munte aferentă, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 15…20 l/mp. Va ploua mult, iar în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. La munte, treptat vor predomina ninsorile şi mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.  Începând de luni, de la ora 16:00, şi până marţi, la ora 16:00, este avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei. În intervalul menţionat va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Local în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vânt puternic, care va intra în vigoare luni, la ora 16.00, vizând zonele Munteniei, estul Olteniei și sudul Moldovei. Potrivit ANM, în aceste regiuni, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 km/h. Avertizarea expiră marți, la ora 16.00.

O altă avertizare cod galben de ploi și vânt puternic intră în vigoare tot luni la ora 16.00, dar vizează Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei. Meteorologii avertizează că în Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55-70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marți și în prima parte a zilei de marți, precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. Această avertizare expiră marți, la ora 18.00.

Cea de-a treia avertizare, de data aceasta cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și intensificări ale vântului la munte, intră în vigoare luni seară, la ora 20.00 și vizează zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș. Potrivit ANM, în zona de munte a celor șapte județe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Codul portocaliu expiră marți, la ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ