Schimbări în procedura de angajare a medicilor și asistentelor. Cum se va da concursul

473

Au loc schimbări în sistemul de sănătate. Mai bine zis, se modifică procedura de angajare a doctorilor şi asistentelor, astfel încât concursul nu va mai fi organizat în fiecare spital în parte, ci trimestrial, la nivel regional.

În felul acesta vor fi eliminate nepotismele, crede ministrul Sănătăţii, care vorbeşte şi de acordarea salariilor pe baza unor criterii de merit.

Medicii şi asistentele care vor să ocupe un post într-un spital dau acum examen în instituţia respectivă. Aşa au apărut de multe ori discuţii despre faptul că aveau întâietate rudele şi prietenii managerilor sau a altor cadre medicale. Tocmai de aceea Ministrul Sănătăţii a anunţat înfiinţarea a 8 centre regionale care vor prelua posturile vacante de la unităţile sanitare, iar concursul va fi oganizat o singură dată pe trimestru.

Subiectele vor fi publicate pe site-urile Direcţiilor de Sănătate Publică şi vor fi sub formă de grila. Schimbările vizează doar angajarea medicilor şi a asistentelor, examinarea personalului auxiliar va rămâne în unităţile sanitare. Medicii trebuie să studieze în jur de 2.000 de teste grilă, iar la examen vor primi în jur de 60.

„Un act normativ care are la baza meritocraţia. Eu cred că e un foarte mare pas înainte şi va elimina multe dintre suspiciunile care planează asupra angajărilor în sistemul de sănătate”, spune Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Toate aceste schimbări vor intra în vigoare în următoarele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ